Frequently Asked Question

Hoe kan ik DNSSEC activeren voor mijn domeinnaam?
bijgewerkt op 3 jaar geleden

Hieronder leggen wij uit hoe u op gemakkelijke manier DNSSEC kunt activeren voor uw domeinnaam.

U kunt DNSSEC activeren via de onderstaande stappen via DirectAdmin als u gebruikmaakt van onze nameservers, het is niet mogelijk om DNSSEC te activeren bij gebruik van eigen nameservers. Momenteel is het enkel mogelijk om voor de volgende extensies DNSSEC te activeren:

.nl, .be, .eu, .com, .net, .org, .biz en .info

DNSSEC wordt momenteel nog niet standaard geactiveerd voor domeinnamen welke worden vastgelegd bij ons, indien u dit wenst kunt u dit doen via de onderstaande stappen.

Hoe kan ik DNSSEC activeren?
* Log in op DirectAdmin.
* Klik onder het kopje "Advanced Features" op "DNSSEC Management".
* Klik naast "DNSSEC Support" op de knop om DNSSEC voor uw domein te activeren.

Het kan in het geval van een .nl domeinnaam 1 uur duren voordat DNSSEC volledig is geactiveerd voor uw domeinnaam, dit heeft te maken met de zone update van SIDN.

Wilt u meer achtergrond informatie DNSSEC?
SIDN, het register voor .nl domeinen, heeft een website gemaakt speciaal voor het gebruik van DNSSEC met als doel de .nl domeinen beter te beveiligen, u kunt meer informatie over DNSSEC hier.

Deze website maakt gebruik van tijdelijke cookies om te functioneren, maar er worden nooit persoonlijke gegevens in de cookies opgeslagen.
OK

Bezig met laden ...