Hoe stel ik een alternatieve dns server in ?
bijgewerkt op 3 jaar geleden

Hoe stel ik een alternatieve dns server in ?

In Windows 10:

1. Druk Windows toets + R of start en dan zoeken op uitvoeren
  2. type het volgende in:  ncpa.cpl  en druk op enter
  3. Klik met de rechtermuistoets op de actieve verbinding;
  4. Kies Eigenschappen.
  5. Selecteer de vermelding Internet Protocol Version 4 (TCP/IPV4);
  6. Klik op Eigenschappen.
  7. Selecteer 'De volgende DNS-serveradressen gebruiken.
  8. Vul in: 8.8.4.4 in bij voorkeurs dns server en 8.8.4.4 bij alternatieve dns server.
  9. Klik op Ok.

In Windows 7:

1. Kies Start > Configuratiescherm > Netwerkverbindingen;
  2. Geef binnen het Netwerkcentrum de netwerkverbindingen weer;
  3. Klik met de rechtermuisknop op de actieve verbinding en klik vervolgens op Eigenschappen. Als je om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, type je het wachtwoord of een bevestiging.
  4. Klik op de tab Netwerk. Klik onder 'Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig op: Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)' en klik vervolgens op Eigenschappen;
  5. Als je het adres van de DNS-server handmatig wilt toewijzen, klik je op 'De volgende DNS serveradressen gebruiken', en typ je vervolgens in de vakken 'voorkeurs en alternatieve dns server de adressen van de primaire en secundaire dns server'. Dat zijn respectievelijk (bijvoorbeeld) 8.8.4.4 en 8.8.4.4

In Mac OS X:

1. Kies Systeemvoorkeuren -> Netwerk.
  2. Selecteer de verbinding (Wifi of Ethernet) en klik dan op Geavanceerd.
  3. Ga naar het tabblad DNS, klik onderaan op het + icoontje;
  4. Typ een van de alternatieve dns-servers in, bijvoorbeeld: 8.8.4.4
  5. Klik op Ok, Pas toe en sluit het venster.