Frequently Asked Question

Domeinnaam Opzegging en Verhuizing bij knippin ict
bijgewerkt op 6 maand(en) geleden

1. Hoe bevestigt knippin ict de ontvangst van mijn opzeggingsverzoek? Wanneer u uw contract met knippin ict opzegt, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Deze bevestiging bevat details zoals de naam van uw domein, het verhuis token (AuthKey), de datum van opzegging, en de quarantainedatum van uw domein.

2. Wat is een verhuis token (AuthKey) en waarom heb ik het nodig? Een verhuis token, ook bekend als een AuthKey, is een unieke code die nodig is om uw domeinnaam naar een nieuwe provider te verhuizen. Dit zorgt voor extra beveiliging en voorkomt ongeautoriseerde transfers van uw domein.

3. Tot wanneer kan ik mijn domeinnaam verhuizen? U heeft de mogelijkheid om uw domeinnaam tot twee weken voor de vervaldatum naar een andere provider te verhuizen. Het is belangrijk om deze deadline in de gaten te houden om ononderbroken service te garanderen.

4. Wat gebeurt er als ik mijn domeinnaam niet verhuis voor de vervaldatum? Indien u uw domeinnaam niet verhuist voor de vervaldatum, zal deze door knippin ict worden vrijgegeven en kan deze door anderen geregistreerd worden. Wij adviseren daarom tijdig actie te ondernemen.

5. Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb of hulp nodig heb? Als u vragen heeft of assistentie nodig heeft met betrekking tot het opzeggen of verhuizen van uw domein, kunt u altijd contact met ons opnemen via een antwoord op de ontvangen bevestigingsemail. Ons team staat klaar om u te ondersteunen.

6. Help, mijn domein is in quarantaine gekomen. Wat betekent dit en wat kan ik doen?

Wat betekent het als mijn domein in quarantaine komt? Wanneer een domeinnaam in quarantaine komt, betekent dit dat de domeinnaam is verlopen en een wachtperiode doorgaat voordat deze beschikbaar wordt gesteld voor registratie door het algemene publiek. Gedurende deze periode is de originele domeineigenaar vaak nog in staat om het domein te herstellen tegen een mogelijke extra vergoeding.

Wat kan ik doen als mijn domein in quarantaine is gekomen? Als uw domeinnaam in quarantaine is gekomen, zijn er een paar stappen die u kunt ondernemen:

  • Contact Opnemen met knippin ict: Het eerste wat u moet doen, is zo snel mogelijk contact opnemen met knippin ict. Wij kunnen u de details geven over de quarantaineperiode en de stappen die nodig zijn om uw domein te herstellen.
  • Herstel uw Domein: Afhankelijk van de specifieke voorwaarden van knippin ict, kunt u mogelijk uw domein herstellen door het betalen van eventuele herstelkosten. Deze mogelijkheid bestaat meestal tot het einde van de quarantaineperiode. Soms biedt de nieuwe webhoster de mogelijkheid uw domein te herstellen, al zijn de kosten vaak hoger. Dit kan een optie zijn als u snel weer toegang wilt tot uw domein en bereid bent de extra kosten te dragen.
  • Wacht tot het Domein Vrijkomt: Als herstel niet mogelijk is of als u besluit niet te herstellen, kunt u wachten tot de domeinnaam uit quarantaine komt en weer beschikbaar is voor registratie. Let op: dit houdt het risico in dat iemand anders het domein kan registreren zodra het beschikbaar komt.

Belangrijk om te weten:

  • De duur van de quarantaineperiode kan variĆ«ren afhankelijk van het top-level domein (TLD) en de registrar. Neem contact op met knippin ict voor specifieke informatie over uw domein.
  • Handelen is cruciaal; zodra een domein uit quarantaine komt en vrijgegeven wordt, kan iedereen het registreren.

Voor meer informatie of hulp met een domein in quarantaine, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn hier om te helpen en begeleiden u door het proces.


Deze website maakt gebruik van tijdelijke cookies om te functioneren, maar er worden nooit persoonlijke gegevens in de cookies opgeslagen.
OK

Bezig met laden ...