Packet-loss meten in Windows met WinMTR
bijgewerkt op een jaar geleden

Als je problemen ondervindt met de netwerkverbinding van jouw VPS, zoals traagheid of haperingen, kan dit mogelijk veroorzaakt worden door packet loss. Dit kan te wijten zijn aan firewall-instellingen op jouw server of een externe netwerkfactor.

Om de oorzaak van het probleem te achterhalen, vragen wij onze klanten om een traceroute uit te voeren met behulp van 'WinMTR' en ons de resultaten te sturen. Het is aanbevolen om geen gebruik te maken van tracert of ping-commando's. Tracert laat namelijk alleen de route zien zonder het meten van packet loss over een bepaalde tijdsduur, en een ping-commando biedt geen inzicht in waar het probleem zich bevindt op de verbinding.

Hieronder volgt een stappenplan om packet loss te meten in Windows met behulp van WinMTR:

Stap 1:

Download WinMTR vanaf deze pagina en pak de map 'WinMTR_x64' uit in een map naar keuze. Verwijder daarna het gedownloade .zip-bestand.

Stap 2:

Navigeer in Windows Verkenner naar de map WinMTR_x64 en start het programma 'WinMTR'.

Geef in het venster dat verschijnt de DNS-naam of het IP-adres op van de server die je wilt testen en klik op 'Start'.

Na ongeveer 20-30 keer te hebben verzonden en ontvangen, klik je op 'Stop'. In het resultaat is vooral het percentage onder Loss% interessant; dit geeft aan hoeveel procent van de pakketten verloren zijn gegaan.

Gebruik de optie 'Copy text to clipboard' om het resultaat gemakkelijk te kopiƫren en door te sturen.

Met deze eenvoudige stappen kun je packet loss meten in Windows met behulp van WinMTR. Op deze manier kun je de oorzaak van problemen met de netwerkverbinding van jouw VPS beter in kaart brengen.